Omwalde hoeve met losse bestanddelen Vaucelleshof

Beschrijving

Vredestraat nr. 17. Historische, omwalde hoeve z.g. "Vaucelleshof", waarvan de geschiedenis opklimt tot minimum de 16de eeuw, thans met vnl. 19de-eeuws hoevegebouwen, gelegen op de grens met Lapscheure. Historiek.De hoeve is tijdens de late middeleeuwen eigendom van de abdij van Vaucelles, de Noord-Franse cisterciënzerabdij die eertijds polders laat bedijken en wiens aanw

Vredestraat 17 (Damme)
Historische, omwalde hoeve "Vaucelleshof", waarvan de geschiedenis opklimt tot minimum de 16de eeuw, thans met voornamelijk 19de-eeuwse hoevegebouwen. Bakstenen toegangspijlers met natuurstenen bekroning; ijzeren hek. Ten noorden van het erf woonhuis opgetrokken in 1868. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen. Stal, paardenstal, schuurvleugel met geïncorporeerd wagenhuis en villa met rieten bedaking.