Verbindingsdok

Straat Verbindingsdok
Locatie Verbindingsdok zonder nummer (Antwerpen)

Verbindingsdok

Verbindingsdok zonder nummer, Antwerpen (Antwerpen)

Verbindingsdok aangelegd in 1869. Een gedenksteen op de westkaai in de kuip van de Willembrug herinnert aan de feestelijke inhuldiging van de doorsteek.

Beschrijving

Het Verbindingsdok te Antwerpen, dat het Willemdok met het Kattendijkdok verbindt, is beschermd als monument.

Het Verbindingsdok is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Dok aangelegd in 1869 om het complex Bonaparte- en Willemdok te verbinden met het meer noordwaarts gelegen in 1858-59 aangelegde Kattendijkdok. Deze verbinding betekende de aanzet van de verdere uitbreiding in noordelijke richting van de Antwerpse haven.