Oud Gemeentehuis van Assebroek

Beschrijving

Gaston Roelandtsplein nr. 21. Postgebouw "GEBOUWD" / "1909 ", tot 1950 was hier het Gemeentehuis (cf. Generaal Lemanlaan nr. 123) gevestigd. Samenstel van twee diephuizen en poortgebouw in neogotische stijl. Hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen + kelderverdieping onder pannen zadeldak. Verankerde oranjebakstenen puntgevel met natuurstenen topstuk. Verticale geleding door Brugse

Postgebouw

Gaston Roelandtsplein 21 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen en poortgebouw in neogotische stijl, gebouwd in 1909. Tot 1950 was hier het Gemeentehuis van Assebroek gevestigd. Hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met verankerde puntgevel met natuurstenen topstuk. Lager gebouw van drie traveeën en een bouwlaag met een verankerde, bakstenen trapgevel. Poortgebouw van één bouwlaag met korfboogvormige poort.