Beschrijving

Vivensteenweg nr. 9. Historische hoeve gelegen aan de straat, met twee evenwijdige vleugels waartussen deels gekasseid erf. Huidige hoevegebouwen opgetrokken volgens kadaster in 1861 (schuur) en 1887 (woonstalhuis) op plaats van oudere bebouwing, weergegeven op primitief kadasterplan (1834).Erftoegang gemarkeerd door nieuwe bakstenen erfpijlers. Aan noordzijde, boerenhuis van drie traveeën

Vivensteenweg 9 (Damme)
Huidige hoevegebouwen opgetrokken volgens kadaster in 1861 (schuur) en 1887 (woonstalhuis) op plaats van oudere bebouwing, weergegeven op primitief kadasterplan (1834). Erftoegang gemarkeerd door nieuwe bakstenen pijlers. Evenwijdig met woonstalhuis, grote dwarsschuur aan zuidzijde van het erf. Verankerde geelbruine baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van onder meer luchtspleten. Vrijstaand op het erf, bakstenen bakhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen) en stalletje. Gecementeerd hondenhok onder pannen zadeldakje.