Parochiekerk toegewijd aan Sint-Dionysius

Beschrijving

Parochiekerk toegewijd aan Sint-Dionysius. Wederopbouwkerk van 1922-1924 naar ontwerp van architect Jerome Deboutte (Ardooie). Aan de west- en noordzijde is de kerk omgeven door een parking in betonklinkers, aangelegd na afschaffing van het kerkhof in 1967.

Esenstraat zonder nummer (Kortemark)

Orgel kerk Sint-Dionysius

Zarren (Kortemark)
Over orgels van voor WO I is geen informatie beschikbaar; indien er een orgel aanwezig was, dan is het vernield in WO I. Een nieuw orgel werd gebouwd in 1930, door Jos. en Pieter Loncke uit het naburige Esen. Het werd in 1989 vervangen door een nieuw orgel van Loncke Orgelbouw uit Zarren.