Domein Kasteel Rosendahl

Beschrijving

Kasteel en bijgebouwen. Het domein is volledig omgracht. Toegang tot kasteel via brugje over gracht.

Moerdijkstraat 171 (Ichtegem)
19de-eeuwse site met kasteel en vijf bijgebouwen, waaronder een koetsierswoning en paardenstal omgeven door oude gekandelaarde linden, een oranjerie of wintertuin en hondenkennel. Volledig omgracht domein ontsloten via een toegangsdreef en brug. Toegang geflankeerd door gietijzeren pijlers. Park aangelegd in de 19de eeuw en vermoedelijk tijdens het interbellum aangepast en noordwaarts uitgebreid met een parkbos. Park met centrale vijver en houten tuinpaviljoen, padennetwerk, gazons, bomengroepen en parkbos. Verschillende merkwaardige parkbomen. Bewaarde serres en moestuinmuur, restant van boomgaard. Tevens vervallen restant van voormalig paviljoen ten noorden, mogelijk met ijskelder.