Burgerhuis met naastgelegen fabriekspand

Beschrijving

Wakkensteenweg nr. 108. Burgerwoning met naastgelegen fabriekspand. Historiek. De woning klimt in kern op tot het tweede kwart van de 19de eeuw, cf. primitief kadasterplan (ca. 1830). Ca. 1881 worden de landgebouwen vernieuwd door toenmalig eigenaar koopman Jan Verhoort-Bulte uit Kortrijk. In 1890 wordt aan het huis een nieuwe achteraanbouw gerealiseerd. In 1903 vermeldt het kadaster e

Wakkensteenweg 144-146 (Wielsbeke)
De woning klimt in kern op tot het tweede kwart van de 19de eeuw, zie primitief kadasterplan (circa 1830). Circa 1881 worden de landgebouwen vernieuwd door toenmalig eigenaar koopman Jan Verhoort-Bulte uit Kortrijk. In 1890 wordt aan het huis een nieuwe achteraanbouw gerealiseerd. In 1903 vermeldt het kadaster een vergroting en verhoging van het huis, in opdracht van de weduwe en kinderen van handelaar August Vandenbroucke. Deze bouwfase bepaalt grotendeels het huidige uitzicht.