Kapel gewijd aan Lief Vrouwke Ten Stuivenberge

Beschrijving

Hoornstraat nr. 155. Bakstenen kapel gewijd aan "LIEF VROUWKE TEN STUIVENBERGE" (opschrift), opgericht in 1835 en heropgebouwd in 1953-1954. "Stuivenberghe" verwijst naar een hoger gelegen stuk land ten noorden van de Hoornstraat, eveneens noordelijk zijstraatje van de Hoornstraat en een vroegere herberg in die buurt. Rode baksteenbouw met zadeldak waarop mechanische panne

Hoornstraat 157 (Damme)
Bakstenen kapel, opgericht in 1835 en heropgebouwd in 1953-1954. "Stuivenberghe" verwijst naar een hoger gelegen stuk land ten noorden van de Hoornstraat, eveneens noordelijk zijstraatje van de Hoornstraat en een vroegere herberg in die buurt. Rode baksteenbouw met zadeldak waarop mechanische pannen (nok loodrecht op straat); in punt- en zijgevels spitsboogvormige muuropeningen.