Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 350/ Lariksdreef. Voormalige, midden 19de-eeuwse hoeve, thans restaurant "Hof Ter Wilgen", gelegen op de hoek met de Lariksdreef en voorheen behorend tot het nabijgelegen kasteeldomein "De Woesten" (cf. Woestendreef nr. 8). Historiek. Hoeve volgens het kadaster daterend van 1854 en in gebruik genomen in 1860. Het kadaster vermeldt in

Kortrijksestraat 350 (Oostkamp)
Hoeve volgens het kadaster daterend van 1854. In 1871 wordt ten noorden van de hoeve het kasteel De Woesten gebouwd; de hoeve maakt vanaf dan deel uit van het kasteeldomein. Ten laatste in 1882 wordt de hoeve uitgebreid met een bakhuis ten westen en een landgebouw ten noorden van het woonhuis. Eénlaags woonhuis van het langgeveltype van negen traveeën. Achterliggend landgebouw van 1937 evenwijdig met het woonhuis.

Wordt opgevolgd door