Steenovenhoeve

Beschrijving

Uitweg nr. 12. "Steenovenhoeve", bestaande uit losstaande hoevebestanddelen daterend uit de 19de eeuw, gelegen op het einde van de Uitweg, die een oorspronkelijke functie heeft als toegangsweg tot de hoeve. Ten noorden van de hoeve ligt de omhaagde voortuin. De hoeve is van een zeker belang, aangezien ze met naam wordt genoemd op Atlas der Buurtwegen (1847): "Hofst

Steenovenhoeve

Uitweg 12 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen daterend uit de 19de eeuw, gelegen op het einde van de Uitweg, die een oorspronkelijke functie heeft als toegangsweg tot de hoeve. Een oost-west georiƫnteerd boerenhuis staat aan de noordzijde van het erf en werd verbouw omstreeks 1855 en later in de 20ste eeuw. Ten zuidoosten van het woonhuis ligt een overgroeide half ondergrondse gemetselde aardappelkelder met duivenhokje. Aan de noordzijde is een bakhuisje aangebouwd. Ten zuidwesten, haaks op het woonhuis, bevindt zich de schuur met stal in het verlengde, gedateerd 1884.