Burgerhuis met loodsen

Beschrijving

Hospitaalstraat nr. 25. Burgerhuis met parement uit de jaren 1950 en achtergelegen erf met loodsen van de zagerij en kistenfabriek Demuelenaere. In 1906 bouwt Jules Alfons Demuelenaere-Klinkemallie - wagenmaker te Kortemark sinds 1894 - links achteraan op het erf een mechanische of stoomzagerij. In 1908 bouwt dezelfde eigenaar het huis aan de straatzijde. Tijdens de Eerste Wereldoorlog b

Hospitaalstraat 25 (Kortemark)
Burgerhuis met parement uit de jaren 1950 en achtergelegen erf met loodsen van de zagerij en kistenfabriek Demuelenaere. In 1906 bouwt Jules Alfons Demuelenaere-Klinkemallie - wagenmaker te Kortemark sinds 1894 - links achteraan op het erf een mechanische of stoomzagerij. In 1908 bouwt dezelfde eigenaar het huis aan de straatzijde. Tijdens de Eerste Wereldoorlog beschadiging van de bedrijfsgebouwen, in 1920 heropstart. In 1937 bouwt houthandelaar Andre Gerard Demuelenaere-Vanoverbeke een magazijn rechts op het achtererf.