Beschrijving

Hogenhovestraat nr. 34. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen, waarvan het boerenhuis in kern minstens opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. voorkomen op Ferrariskaart (1770-1778). In 1830 bestaande uit een boerenhuis, landgebouw en bakhuis in huidige constellatie. In 1869 wordt volgens kadaster in opdracht van weduwe Karel Gernaey het oude landgebouw aan de westzijde van

Hogenhovestraat 34 (Tielt)
Hoeve waarvan het boerenhuis in kern minstens opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, confer voorkomen op Ferrariskaart van 1770-1778. Oudste volumes in witgekalkte verankerde baksteenbouw met gepekte plint. Aan de noordzijde van het erf een lang eenlagig boerenhuis van tien traveeën onder zadeldak met spreeuwenpotten.