Typerende burgerwoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Typerende burgerwoningen van modernistische inslag van telkens drie bouwlagen onder een plat dak en één of twee traveeën, opgetrokken uit platte gele baksteen met geaccentueerde lintvoeg op een hardstenen plint.

Is de omvattende vaststelling van

Typerend burgerhuis

Constantin Meunierstraat 4 (Leuven)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Emiel Vanderheyden uit 1939, met in deur- en venstertravee doorgetrokken verheven borstweringen.

Typerend burgerhuis

Constantin Meunierstraat 6 (Leuven)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Georges Decock uit 1939, uit gele baksteen met lekdrempels en muurpijler in zwart ceramische tegels, op volledige hardstenen onderbouw met driedelige garagepoort.

Typerend burgerhuis

Constantin Meunierstraat 44 (Leuven)
Burgerhuis naar ontwerp van architect François Baeb uit 1934, met begane grond in rode baksteen op een verhoogde hardstenen plint, waarboven het gevelvlak in groengele baksteen met decoratieve verbanden.

Typerend burgerhuis

Constantin Meunierstraat 81 (Leuven)
Typerend burgerhuis van modernistische inslag, van architecten Georges Decock en Leo Dierickx uit 1939.

Typerend burgerhuis

Constantin Meunierstraat 1 (Leuven)
Burgerwoning naar ontwerp van architect Louis Smets uit 1939, heden alleenstaand, sterk verticaliserend door een vooruitspringende bovenbouw met verheven borstweringen tussen gevelhoge afgeronde pilasters.