Hoekhuis

Beschrijving

Nr. 5-6/ Braambergstraat. Hoekpand van zes/ vier + drie trav. (kant Braambergstraat) onder zadeldak (Vlaamse pannen, ⊥ Vismarkt), uit XVII B. Sinds 1926 samengevoegd met aanpalend pand in Braambergstraat. Gerestaureerd in 1978 o.m. terugbrengen van begane grond naar XVII-vormgeving. Verankerde, rood- oranjebeschilderde bakstenen trapgevel (12 tr. + topstuk) met verhoogde begane grond; twee

Hoekhuis

Vismarkt 5-6 (Brugge)
Hoekpand van zes/ vier + drie traveeën (kant Braambergstraat) onder zadeldak (Vlaamse pannen, loodrecht op de Vismarkt), uit de tweede helft van de 17de eeuw. Sinds 1926 samengevoegd met aanpalend pand in Braambergstraat. Gerestaureerd in 1978 onder meer terugbrengen van begane grond naar 17de-eeuwse vormgeving.