Bel-etagewoning

Beschrijving

Sint-Pieterskaai nr. 41. Bel-etagewoning van 1905 naar ontwerp van architect Julien De Bisscop (Brugge). Het herenhuis werd samen met een bescheidener woning en een houtzagerij gebouwd, heden blijft enkel het herenhuis over. In 2001 consoliderende "Kunstige Herstelling" van de gevel naar ontwerp van architect Pascal Monbaliu (Brugge). Enkelhuis met neo-barokke oranjebakstenen gevel, links t

Herenhuis

Sint-Pieterskaai 41 (Brugge)
Enkelhuis met neo-barokke oranjebakstenen gevel, links trapgevel uitgewerkt als risaliet. Sierankers. Arduinen deuromlijsting en plint. Overvloedig gebruik van zandsteen voor neobarokke ornamentiek. Behouden erker en grosso modo bewaard schrijnwerk. Cartouches met opschriften: "WIJ / OOGSTEN", "ZAAIEN", "EIGEN HAARD", "GOUD WAARD".