Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapelhof met Onze-Lieve-Vrouwkapel of Ter Lindenkapel, mogelijk uit de 17de eeuw, op een door kleinbladige linden omzoomde heuvel.

Kapelhof met Onze-Lieve-Vrouw Ter Lindenkapel en opgaande winterlinden

Terlindenstraat zonder nummer (Pepingen)
Kapel heropgebouwd kort na 1691, achthoekige constructie onder piramidaal dak, voorafgegaan door een rechthoekig portaal en omringd door kleinbladige linden.

Kapelhof met tien opgaande winterlinden

Bosstraat zonder nummer (Pepingen)
Tien opgaande lindes sieren de kapelhof bij de Onze-Lieve-Vrouw ter Lindenkapel. Het zijn, voor de regio, eerder zeldzame winterlindes die hier zijn aangeplant. Het betreft hier hoogstwaarschijnlijk een plaats waar reeds lange tijd lindebomen aanwezig zijn. De huidige generatie lindes is het resultaat van het steeds opnieuw vervangen ervan. Mogelijk gaat er een boomverering vooraf aan de Onze-Lieve-Vrouwverering en werd de plek gerecycleerd bij het kerstenen van onze gewesten.