Provinciaal Musuem voor Moderne Kunst, voorheen warenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Beschrijving

* Romestraat nr. 11. Provinciaal Museum voor Moderne Kunst - P.M.M.K. Voormalig warenhuis S.E.O. (Spaarzaamheid, Economie, Oostende), naar ontwerp van architect G. Eysselinck (Gent) van 1948, sinds 1986 museum; deel van gebouwencomplex tussen Gent- en Romestraat. Beschermd als monument bij M.B. van 19/02/2002.Expansie van de in 1892 opgerichte coöperatieve (cf. Amsterdam

Warenhuis S.E.O.

Gentstraat 6, Romestraat 11 (Oostende)
* Romestraat nr. 11. <italic>Provinciaal Museum voor Moderne Kunst - P.M.M.K</italic>. Voormalig warenhuis S.E.O. (Spaarzaamheid, Economie, Oostende), naar ontwerp van architect G. Eysselinck (Gent) van 1948, sinds 1986 museum; deel van gebouwencomplex tussen Gent- en Romestraat. Beschermd als monument bij M.B. van 19/02/2002.Expansie van de in 1892 opgerichte coöperatieve (cf. Amsterdam