Provinciaal Musuem voor Moderne Kunst, voorheen warenhuis

Beschrijving

* Romestraat nr. 11. Provinciaal Museum voor Moderne Kunst - P.M.M.K. Voormalig warenhuis S.E.O. (Spaarzaamheid, Economie, Oostende), naar ontwerp van architect G. Eysselinck (Gent) van 1948, sinds 1986 museum; deel van gebouwencomplex tussen Gent- en Romestraat. Beschermd als monument bij M.B. van 19/02/2002.Expansie van de in 1892 opgerichte coöperatieve (cf. Amsterdam

Warenhuis S.E.O. en administratieve vleugel

Gentstraat, Romestraat 11 (Oostende)
Voormalig warenhuis S.E.O. (Spaarzaamheid, Economie, Oostende) met administratief gedeelte, naar ontwerp van architect Gaston Eysselinck van 1948, vanaf 1986 Provinciaal Museum voor Moderne Kunst. Ruim functioneel gebouw met drie en één achteruitwijkende bouwlaag onder plat dak. Rationeel exterieur in overeenstemming met inwendig ruimteconcept.