Villa Zonnenkracht

Beschrijving

Tiegemberg nr. 56. Z.g. "Villa Zonnenkracht" cf. hoog-reliëf van poortje. Buitenverblijf en atelier van de Kortrijkse kunstenaar Lieven Colardyn (1894-1962). Hij maakte in 1928, door een bezoek aan Staf Stientjes kennis met Tiegem en vond de streek zo inspirerend dat hij besloot hier zijn zomeratelier te bouwen. Atelier en woning gebouwd in twee fases naar ontwerp van arch

Villa Zonnekracht

Tiegemberg 56 (Anzegem)
Buitenverblijf en atelier van de Kortrijkse kunstenaar Lieven Colardyn (1894-1962). Kunstenaarsatelier omgeven door omhaagde tuin. Houten hek tussen twee polygonale bakstenen pijlers. Het oorspronkelijke L-vormige volume, dat bestond uit een ontvangst- en tentoonstellingsruimte op de begane grond en atelier en slaapkamer op de bovenverdieping, werd volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1931. Kubistische woning, bestaande uit verschillende in elkaar grijpende geometrische bakstenen volumes variërend van één à twee bouwlagen.