Parochiekerk Sint-Joris

Parochiekerk toegewijd aan de Heilige Georgius of Sint-Joris.

Beernemsteenweg (Wingene)
Neogotische georiënteerde kerk gebouwd in 1860. Oorspronkelijk opgericht als herdenkingskapel aan de op jonge leeftijd overleden George, zoon van Frederic baron van der Bruggen. De kapel wordt gewijd in maart 1860. In 1884 wordt de kerk uitgebreid met twee zijbeuken, een sacristie en doksaal in noordelijke en zuidelijke richting. Op 20 augustus 1897 wordt Wildenburg bij Koninklijk Besluit als parochie erkend. In 1947 wordt de kerk uitgebreid met een nieuwe sacristie. De rode bakstenen kerk heeft een middenbeuk en twee zijbeuken van vijf traveeën. Vijfzijdige apsidiale kooruitbouw geflankeerd door rechthoekige doopkapel ten noorden en sacristie ten zuiden. Puntgevel afgewerkt met hogels en centraal bekroond door kruis. Voorgevel opgebouwd uit drie traveeën en twee bouwlagen. Centraal een spitsbogige deuropening onder een dito drieledig venster geflankeerd door twee tweeledige, spitsbogige vensteropeningen.