Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Ommegangstraat nr. 32. Boerenarbeiderswoning, ligt achterin langs een veldwegel. Hier bevond zich het vroegere café z.g. "De Keizer", zoals te zien op het Primitief Kadasterplan (ca. 1830). Na een brand in 1896 vervangt een nieuw café aan de straatkant (cf. nr. 30) het afgebrande pand. Het kadaster vermeldt volledige afbraak en herbouw van een woning cf. huidig. Witbeschil

Ommegangstraat 32 (Dentergem)
Boerenarbeiderswoning, ligt achterin langs een veldwegel. Hier bevond zich het vroegere café "De Keizer", zoals te zien op het Primitief Kadasterplan (circa 1830). Na een brand in 1896 vervangt een nieuw café aan de straatkant het afgebrande pand. Het kadaster vermeldt volledige afbraak en herbouw van een woning, zie huidig. Witbeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een bruinbeschilderde plint en onder zadeldak (mechanische pannen). Achteraan in de tuin staat een ovenhuisje.