Landhuis Hof ter Rest met tuin

Gemeente Puurs
Straat R. Verbelenstraat
Locatie R. Verbelenstraat 59 (Puurs)

Landhuis Hof ter Rest

R. Verbelenstraat 59, Puurs (Antwerpen)

Neoclassicistisch kasteel op rechthoekige plattegrond met ten noordwesten houten tuinpaviljoen, opgetrokken circa 1872.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het neoclassicistisch landhuis Hof ter Rest met het omliggende landschapspark.

Waarden

Het Hof ter Rest, met inbegrip van de tuin, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Landhuis opgetrokken in neoclassicistische stijl met eclectisch interieur.

historische waarde

Landhuis van circa 1872 met omringende landschapstuin met vijver, ijzeren boogbrug, houten tuinpaviljoen en waarvan de aanleg dateert uit de bouwperiode.