Sint-Jan-Berchmansschool

Beschrijving

Zogenaamde Sint-Jan-Berchmansschool, volgens het kadaster in 1893 gebouwd door Maurice Vandewalle-Visart de Bocarmé en zoon Anatole, advocaat te Brugge (bouw van een klooster).

Steenveldstraat 2 (Torhout)
Sint-Jan-Berchmansschool, volgens het kadaster in 1893 gebouwd door Maurice Vandewalle-Visart de Bocarmé en zoon Anatole, advocaat te Brugge (bouw van een klooster). Vandewalle was eigenaar van het domein Groenhove (zie Bosdreef). De familie de Potter d'Indoye schenkt de grond. Het bouwmateriaal wordt aangeleverd door de families de Maere (zie Zeeweg) en van Caloen. Opening van de school met lager onderwijs, bewaarschool en speldewerkklassen in 1892 door twee zusters van de Heilige Familie (Aartrijke). Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het de enige Torhoutse school die zijn deuren niet sluit.