Beschrijving

Hoflandstraat nr. 6. Aan de straat gelegen historische hoeve, bestaande uit lage losse bakstenen bestanddelen onder zadeldaken rondom een gedeeltelijk gekasseid erf. Van de historische hoevegebouwen resten echter enkel het boerenhuis en het bakhuis. De hoeve is als site met halfgesloten opstelling rondom een vierkant erf reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitie

Hoflandstraat 6 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen historische hoeve, bestaande uit lage losse bakstenen bestanddelen onder zadeldaken rondom een gedeeltelijk gekasseid erf. Van de historische hoevegebouwen resten echter enkel het boerenhuis en het bakhuis. Imposant, vrijstaand boerenhuis ten noorden van het erf, in kern teruggaand tot 1744 confer muurankers in de linker zijgevel. Ten noorden achter het boerenhuis, in weide gelegen bakhuis van het éénledige type uit 1901, confer mutatieschets.