Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 7. Aan de baan gelegen hoeve met losse, nagenoeg L-vormige opstelling van de gebouwen rondom siertuin (vermoedelijk voormalig erf?). Kleine nutsgebouwen en loods ten W., rondom huidig erf. Ten N.W. van siertuin, boerenhuis van vijf trav. + twee r.opkamertrav. en één bouwl. onder gebogen zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIXA. Verankerde gele baksteenbouw op gecementeerde, besch

Eversamstraat 7 (Alveringem)
Aan de baan gelegen hoeve met losse, nagenoeg L-vormige opstelling van de gebouwen. Kleine nutsgebouwen en loods ten westen, rondom huidig erf. Ten noordwesten van siertuin, boerenhuis van vijf traveeën + twee opkamertraveeën rechts en één bouwlaag onder gebogen zadeldak uit de eerste helft van de 19de eeuw. Ten noordoosten van grasplein gelegen stalling uit de 19de eeuw.

Wordt opgevolgd door