Gemeentehuis Ruisbroek

Gemeente Puurs
Straat Ruisbroek-Dorp
Locatie Ruisbroek-Dorp 51A (Puurs)

Gemeentehuis van Ruisbroek

Ruisbroek-Dorp 51A, Puurs (Antwerpen)

Neoclassicistisch vrijstaand gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien tentdak, van 1839 naar ontwerp van F. Berckmans.

De bescherming als monument betreft het gemeentehuis van Ruisbroek.

Het beschermingsdossier motiveert de historische waarde van het gemeentehuis als volgt: "als voorbeeld van een gebouw in neoclassicistische stijl, opgericht in 1839 door architect Berckmans."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000602, Pastorie, gemeentehuis en Sint-Katharinakapel (BRENDERS F., 1983).

Waarden

Het gemeentehuis van Ruisbroek is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: