Sint-Katharinakapel

Gemeente Puurs
Straat St.-Katharinastraat
Locatie St.-Katharinastraat 59 (Puurs)

Sint-Katharinakapel

St.-Katharinastraat 61, Puurs (Antwerpen)

Georiënteerde, rechthoekige kapel gelegen op een geasfalteerd pleintje met lindebomen aan de straat, opklimmend tot de 18de eeuw.

De bescherming als monument betreft de Sint-Katharinakapel, opgericht in 1705.

Het beschermingsdossier motiveert de historische waarde van de Sint-Katharinakapel als volgt: "als getuige van een middeleeuws bedevaartsoord en als voorbeeld van een eenvoudige kapel opgericht in 1705."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000602, Pastorie, gemeentehuis en Sint-Katharinakapel (BRENDERS F., 1983).

Waarden

De Heilige Katharinakapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: