Parochiekerk Sint-Niklaas

Beschrijving

Noord-zuid georiënteerd kerkgebouw, ommuurd kerkhof met aan de straatzijde oorlogsmonument en knotlindes. Kruis met Christusbeeld onder luifel tegen de muur van de linker zijbeuk (oostgevel), ingemetselde arduinen grafsteen in de achtergevel.

Parochiekerk Sint-Niklaas met kerkhof

Provincieweg (Gistel)
Noord-zuid georiënteerd kerkgebouw met ommuurd kerkhof met aan de straatzijde oorlogsmonument en knotlindes. Neogotische kerk, gebouwd in 1858-1860 met integratie van de achthoekige toren uit de tweede helft van de 13de eeuw. Longitudinaal, pseudobasilicaal kerkgebouw met ingebouwde achthoekige noordtoren op vierkante basis, schip van zes traveeën, koor van één rechte travee met driezijdige sluiting en sacristieën in de oksels van het koor en de zijbeuken.