Oude pachthoeve Het Waakhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Galgenstraat nr. 6. Oude pachthoeve z.g. "Het Waakhof" met losstaande bestanddelen rond een begraasd erf. Ook nog "Van Quathems hof" genoemd naar de familie Van Quathem die de hoeve uitbaatte tussen 1843 en 1988. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) getekend met boerenhuis en schuur cf. huidig. Het kadaster registreert in 1887 uitbreiding van woonhuis en

Het Waakhof

Galgenstraat 6 (Ruiselede)
Oude pachthoeve met losstaande bestanddelen rond een begraasd erf. Ook nog "Van Quathems hof" genoemd naar de familie Van Quathem die de hoeve uitbaatte tussen 1843 en 1988. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) getekend met boerenhuis en schuur, zie huidig. Breed boerenhuis, wellicht met 18de-eeuwse kern, in witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen), links een hoge opkamertravee. Verder monumentale dwarsschuur met geïncorporeerde stal.

Wordt opgevolgd door

Het Waakhof