Parochiekerk Sint-Vedastus

Beschrijving

Ten oosten van Reningelstplein gelegen georiënteerd bedehuis met omringend kerkhof, ten noorden en oosten afgezet door middel van geel bakstenen muurtje met ezelsrug op sokkel met postamenten; twee hoofdingangen, gemarkeerd door middel van S-vormige uitgelengde hekpijlers; ten noorden en ten westen afgezoomd door middel van lage bomenrij onder meer acacia's, rode beuken en esdoorns.

Parochiekerk Sint-Vedastus met kerkhof

Reningelstplein 4A (Poperinge)

Orgel kerk Sint-Vedastus

Reningelst (Poperinge)
Orgel gebouwd in 1780-1781 door J.J. vander Haeghen en zoon en P.H. Gobert (Rijsel/F-Lille). In de orgelkast werd een nagenoeg nieuw instrument gebouwd door Ph. Forrest (Roeselare) in 1885.

Reninghelst Churchyard & Extension

Reningelstplein zonder nummer, zonder nummer (Poperinge)
Reninghelst Churchyard" is een perk van 2 graven en 1 "special memorial" voor doden uit het Verenigd Koninkrijk."Reninghelst Churchyard Extension" werd ontworpen door William H. Cowlishaw.