Kasteel Moyson met bijgebouwen en omgeving

Gemeente Mechelen
Straat Kouter
Locatie Kouter 90 (Mechelen)

Kasteel Moyson

Kouter 90, Mechelen (Antwerpen)

Gelegen in een deels omhaagde tuin met imposante beuken, Lourdesgrot van 1960 ten noordoosten en wagenhuis ten zuidwesten, onderkelderd neoclassicistisch landhuis op rechthoekige plattegrond.

Beschrijving

De bescherming omvat het kasteel Moyson, met inbegrip van de bijgebouwen en de onmiddellijke omgeving.

Waarden

Het zogenaamde kasteel Moyson en bijgebouwen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

19de-eeuws neoclassicistisch landhuis met omringend park en bewaarde dienstgebouwen, in 1842 gebouwd in opdracht van dokter L. Voet.