18de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Sijslostraat nr. 184. Voormalige, eind 18de-eeuwse hoeve, bestaande uit een woonhuis met dwars gesitueerde stalvleugel, eertijds gelegen ten zuiden van het voormalige kasteel "Doeveren" (cf. nr. 194), thans aan de rand van het gelijknamige natuurgebied. Bereikbaar via een zijarm van de oorspronkelijke Sijslostraat, die sinds de jaren 1970 vlakbij een viaduct over de autosn

Sijslostraat 184 (Oostkamp)
Voormalige, eind 18de-eeuwse hoeve, bestaande uit een woonhuis met dwars gesitueerde stalvleugel. Aan straatkant gelegen, éénlaagse woning uit 1863 van zeven traveeën; oranje baksteenbouw verlevendigd door het gebruik van gele baksteen voor de geprofileerde, spitsboogvormige omlijstingen van de deur- en vensteropeningen. Bovenlichten van de vensters en de deur verfraaid met bloemvormige roedeverdelingen. Het oude woonhuis wordt in 1882 omgevormd tot stallen.