Straat Groeninge
Locatie Groeninge 4 (Brugge)

Groeninge 4, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw zie balklagen en dakconstructie bestaande uit twee schaar- en nokgebinten met nokbalk en gordingen. Verankerde bakstenen trapgevel (9 treden + topstuk).

Beschrijving

Nr. 4. Diephuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XVII cf. balklagen en dakconstructie bestaande uit twee schaar- en nokgebinten met nokbalk en gordingen. Verankerde bakstenen trapgevel (9 tr. + topstuk). Rechth. vensters onder strek en geblokte ontlastingsbogen; luiken op begane grond. In de geveltop, rondboogvenster in geblokte omlijsting (415). De achte