Weeuwhof, huizen van caritatieve stichting

Beschrijving

Nr. 1, 3, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25 en Sint-Annastraat nr. 7. Z.g. "Weeuwhof". Caritatieve stichting onder de bescherming van de H. Anna door Z. E. H. Proventier, kanunnik resp. aan het kapittel van Terwaan en St.-Omaars, tevens president van het seminarie van Ieper. De fondatieaktie van 26 januari 1769 voorzag de bouw van twaalf huisjes met beurs ten be

Sint-Annaplein 1-2, 5-6, 8-10, 11, 14-23, 25, Sint-Annastraat 5-7 (Poperinge)
Caritatieve stichting onder de bescherming van de Heilige Anna door kanunnik Proventier, verbonden aan het kapittel van Terwaan en Sint-Omaars, en aan het seminarie van Ieper. In 1769 voorzag hij de bouw van 12 huisjes voor arme weduwen en ongehuwde vrouwen. In 1782 volgde een uitbreiding met 9 huisjes geschonken door kanunnik Mazeman, en in 1848 tot 26 huisjes. Tot op heden behouden caritatief karakter.