Parochiekerk Sint-Lambertus

Gemeente Mechelen

Typologieparochiekerken
Stijlmodernisme
Dateringna WO II

De parochiekerk Sint-Lambertus, te Muizen (Mechelen), is beschermd als monument.

Waarden

Parochiekerk Sint-Lambertus is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Modernistische kerk met sterke aandacht voor symboliek, gebouwd in 1960-1966 naar ontwerp van architect Engels en in die tijd een voorbeeld van eigentijdse kerkenbouw. Belangrijke kunstenaars als René Guiette en Rik Poot verleenden hun medewerking.

historische waarde

De moderne kerk, opgericht in het begin van de jaren 1960, bevindt zich in een omgeving die getuigt van een eeuwenoude religieuze geschiedenis, die mogelijk aan de basis ligt van het ontstaan van het Mechelse kapittel.