Casinohotel

Gemeente Diksmuide
Straat Grote Markt
Locatie Grote Markt 1 (Diksmuide)

Casinohotel

Grote Markt 1, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Grote Markt nr. 1. Voormalig "<italic>Casinohotel</italic>" in de jaren 1920 heropgebouwd n.o.v. architect Huib Hoste (Brugge). De oorspronkelijke vormgeving van dit hotel, volgens M. Smets een voorbeeld van '<italic>kubistisch formalisme</italic>', was heel erg afwijkend t.o.v. de andere wederopbouwpanden op de Grote Markt. Door een grondige verbouwing op het einde van de jaren 1950, waar

Typologiehotels
Stijlmodernisme
Dateringinterbellum, na WO II

Beschrijving

Grote Markt nr. 1. Voormalig "Casinohotel" in de jaren 1920 heropgebouwd n.o.v. architect Huib Hoste (Brugge). De oorspronkelijke vormgeving van dit hotel, volgens M. Smets een voorbeeld van 'kubistisch formalisme', was heel erg afwijkend t.o.v. de andere wederopbouwpanden op de Grote Markt. Door een grondige verbouwing op het einde van de jaren 1950, waar