Gemeentelijke begraafplaats van Lot

Gemeente Beersel
Deelgemeente Lot
Straat Kerkhofstraat
Locatie Kerkhofstraat 13 (Beersel)

Kerkhofstraat 13, Beersel (Vlaams-Brabant)

Hoste hekelt het kerkhofbeleid van gemeentebesturen waarbij traditie met de voeten wordt getreden, waar economie voorrang krijgt en wansmaak hoogtij viert. Als alternatief prijst hij de na de Eerste Wereldoorlog aangelegde oorlogsbegraafplaatsen, waar eenvoud overheerst en dure materialen worden geweerd.

Beschrijving

In een artikel in "Gemeente en Provincie" van januari-februari 1951 hekelt Hoste het kerkhofbeleid van gemeentebesturen waarbij traditie met de voeten wordt getreden, waar economie voorrang krijgt en wansmaak hoogtij viert.