Villa Windekind

Beschrijving

Villa zogenaamd "Windekind", oorspronkelijk "Miandetta" en later gekend als "Cottage II - Les Ils". Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 27/01/2004. Samen met Fochlaan nummer 7 één van de twee modelwoningen in cottagestijl als dusdanig in 1909 ontworpen door architect Adolphe Pirenne (Brussel, 1876-1932) voor de villawijk Het Zoute, en opgetrokken volgens kadaster in 1911.

Villa Windekind

Fochlaan 9 (Knokke-Heist)
Samen met Fochlaan nummer 7 één van de twee modelwoningen in cottagestijl als dusdanig in 1909 ontworpen door architect Adolphe Pirenne voor de villawijk Het Zoute, en opgetrokken volgens kadaster in 1911. De plannen van beide cottages worden bekroond en na de bouw van beide villa's verschijnen ze als "modelwoning aan de Belgische kust" in het Engelse tijdschrift "The Cottage".