Kampveldhoeve

Beschrijving

Kampveldstraat nrs. 22-24. "Kampveldhoeve" daterend deels uit het einde van de 18de eeuw cf. eerste afbeelding op de Ferrariskaart van 1770-1778. Zeer fraaie hoeve bestaande uit een woonhuis (nr. 22) met ten zuidwesten aangebouwde stallingen, een tweede woning (nr. 24) en een schuurtje, die samen op een L-vormige plattegrond gebouwd zijn en zo het erf deels afsluiten. Aan

Kampveldhoeve

Kampveldstraat 22-24 (Oostkamp)
Hoeve daterend deels uit het einde van de 18de eeuw en bestaande uit een woonhuis met aangebouwde stallingen, een tweede woning en een schuurtje, die samen op een L-vormige plattegrond gebouwd zijn en zo het erf deels afsluiten. Aan de noordoostkant van het boerenhuis staat een vrijstaande stal. De hoeve is bereikbaar via een verharde dreef met inlandse eiken en van de straat afgescheiden door een rood- en witgeschilderd buishekken tussen twee wit beschilderde betonnen pijlertjes.