Instituut Delcroix, Belgisch Zee-Instituut voor orthopedie

Beschrijving

Zeedijk nr. 286/ Wezetstraat. "Belgisch Zee-Instituut voor orthopedie" (tweetalig opschrift met bronzen belettering), beter gekend als "Instituut Delcroix". Koperen plaat in inkom vermeldt voorgeschiedenis: "Gesticht in 1897 door Dr. Arm. Delcroix en de Eerw. Zuster Demeese, werd dit gebouw vernield in 1944. Heropgebouwd en pleichtig ingehuldigd op 8

Zeedijk 286 (Oostende)
Koperen plaat in inkom vermeldt voorgeschiedenis: "Gesticht in 1897 door Dr. Arm. Delcroix en de Eerw. Zuster Demeese, werd dit gebouw vernield in 1944. Heropgebouwd en pleichtig ingehuldigd op 8-VII-1954 in het bijzijn van H.M. Koningin Elisabeth…". Heropbouw gestart in 1945, naar ontwerp van architecten Adolphe en Max Masure (Brussel). U-vormig vrijstaand complex van zes bouwlagen onder plat dak waarop groot zonneterras.