Burgerwoning met bedrijfsgebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hogenhovestraat nr. 36. Burgerwoning met bedrijfsgebouwen, verbouwing met cottage-invloeden uit 1922 van een 19de-eeuws sober neoclassicistisch breedhuis. In 1878 wordt volgens kadaster in opdracht van weduwe Karel Gernaey een nieuw woonhuis gebouwd, ten zuiden van het magazijn dat in 1872 is opgericht (cf. nr. 34). In 1922 laat Polydoor Vandenbulcke het woonhuis vergroten aan zuidzijde.

Burgerhuis met bedrijfsgebouwen

Hogenhovestraat 36 (Tielt)
Burgerwoning met bedrijfsgebouwen, verbouwing met cottage-invloeden uit 1922 van een 19de-eeuws sober neoclassicistisch breedhuis. Woonhuis van drie traveeën in donkerrode baksteenbouw met later aangebouwde erkertravee ten zuiden, onder zadeldaken. Erf ten noorden van het woonhuis in losse verharding, afgesloten van de straat door een magazijn en omheining in gewapend beton, toegankelijk via een ijzeren hek tussen twee cilindrische bakstenen erfpijlers. Magazijngebouwen in verankerde baksteenbouw onder zadeldaken

Wordt opgevolgd door