Hoeve Musoir

Beschrijving

Nieuwburgstraat nr. 13. Hoeve "Musoir". Kleine, laat 19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een erf, toegankelijk via een kronkelende oprijlaan vertrekkende als zijdreef van de Nieuwburgstraat. De hoevenaam, het Franse woord voor 'uiteinde', is toegekend in 1975, naar aanleiding van de actie van de Heemkundige Kring van Oostkamp; mogelijk verwijst de naa

Hoeve Musoir

Nieuwburgstraat 13 (Oostkamp)
Kleine, laat 19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een erf, toegankelijk via een kronkelende oprijlaan vertrekkende als zijdreef van de Nieuwburgstraat. In 1874 registreert het kadaster de bouw van het woonhuis en één jaar later ten noorden de uitbreiding met de stal. Heden nog steeds horend tot de eigendommen van kasteel Nieuwburg.