Ensemble van burgerhuizen met neoclassicistische lijstgevel

Beschrijving

Nr. 28-29/ Zonnekemeers. Oorspronkelijk samenstel van drie huizen - waarvan één afgebroken ca. 1883 n.a.v. rooilijnwijziging van Zonnekemeers; nu een breed- en diephuis van vijf + drie trav. en twee en een halve bouwl., met oudere kernen o.m. naar verluidt een "1728" gedateerde dakconstructie bestaande uit schaargebinten.Neoclassicistische lijstgevel opgetrokken na 1871 cf. anoniem schilde

Walplein 27-28 (Brugge)
Oorspronkelijk samenstel van drie huizen - waarvan één afgebroken circa 1883 naar aanleiding van rooilijnwijziging van Zonnekemeers; nu een breed- en diephuis van vijf + drie traveeën en twee en een halve bouwlaag, met oudere kernen onder meer naar verluidt een "1728" gedateerde dakconstructie bestaande uit schaargebinten. Neoclassicistische lijstgevel opgetrokken na 1871.