Notariswoning Vercruysse

Beschrijving

Sint-Elooisstraat nr. 78. Voormalige notariswoning Vercruysse cf. de bewoner van de woning tot in de tweede helft van de 20ste eeuw. Vrijstaande burgerwoning, gelegen in een ruime tuin, van de straat afgescheiden door een halfhoge, bakstenen muur met een hekken met granaatappels. De woning is samen met een achterbouw gebouwd in 1878 in opdracht van notaris Edmond Wyffels op grond die hij a

Sint-Elooisstraat 78 (Oostkamp)
De woning is samen met een achterbouw gebouwd in 1878. Reeds in 1881 worden volgens de gegevens van het kadaster de woning en het bijgebouw uitgebreid en onderling met mekaar verbonden. Neoclassicistische dubbelwoning van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een schilddak. Baksteenbouw aan de straatzijde afgewerkt met een bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel. Rechts is tegenaan de woning een bijgebouw van één bouwlaag gebouwd met soortgelijke voorgevel, doch met lagere openingen.