Station Anzegem

Beschrijving

Statieplein nr. 3. Station bestaande uit hoofdgebouw, sanitair huisje, kleine goederenloods en typische betonnen afsluiting.Zogenaamd staatsstationsgebouw, goed bewaard voorbeeld van de tweede variant (type 1895-in uitvoering R3) van het stationstype van 1881, opgebouwd langs de spoorlijn Anzegem-Ingelmunster die in 1868 tot stand kwam en geëxploiteerd werd door de z.g. "Société G

Station Anzegem

Statieplein 3 (Anzegem)
Station bestaande uit hoofdgebouw, sanitair huisje, kleine goederenloods en typische betonnen afsluiting. Hoofdgebouw bestaande uit een hoger gedeelte van twee bouwlagen en drie traveeën en twee lagere vleugels van respectievelijk drie traveeën aan de linkerzijde en één travee met aangrenzend hok onder lessenaarsdak aan de rechterzijde.