Beschrijving

Nr. 22. Hoeve met losse, lage bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint erf. Boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type. Ten W., drenkplaats (rest van omwalling ?) in de nabijheid van de hopast. Begrinte erfoprit met trek aan straatzijde. Ten N.W. van het erf, bakstenen boerenhuis met stal van zeven trav. l. + dubbelhuis van drie trav. en twee opkamertrav.

Is de omvattende vaststelling van

Schuur

Elverdingseweg 22 (Poperinge)
Dwarsschuur met wagenhuisgedeelte rechts, onder zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons; jaartal 1878 op gevelsteen in de bakstenen linker zijgevel met radvormig uilengat in de top. Lange gevels in stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting boven bakstenen voeting en met rechthoekige schuurpoorten.