Drie dorpswoningen met herberg en smidse

Beschrijving

Nr. 22, 26 en 28. T.o.v. nr. 20, licht inspringende huizenrij, bestaande uit een drietal huizen van één bouwl. onder gemeenschappelijk zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) met laadzolder en dakkapellen onder zadeldak, uit XIX, doch met recentere aanpassingen. Verankerde bakstenen voorgevels, op verschillende wijzen beschilderd. Beschilderde plint voor nr. 26, 28. Bewaarde muuropeningen met koz

Hoogstadestraat 22, 26-28 (Alveringem)
Ten opzichte van nummer 20, licht inspringende huizenrij, bestaande uit een drietal huizen van één bouwlaag onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met laadzolder en dakkapellen onder zadeldak, uit de 19de eeuw, doch met recentere aanpassingen. Nummer 26, zogenaamd "In 't gemeentehuis", herberg en smidse.