Begraafplaats op het Sint-Pietersveld

Beschrijving

Bruggesteenweg z.nr. Beboste en hoger gelegen begraafplaats op het Sint-Pietersveld, in de zuidoosthoek van het domein van het Rijksopvoedingsgesticht (cf. nrs. 128-134), op het kruispunt met de Maria-Aalterstraat. In gebruik genomen op 21/02/1854 als begraafplaats van de "Ecole de Réforme de Ruyslede" voor het begraven van directeurs, personeelsleden en in de beginjaren o

Bruggesteenweg zonder nummer (Ruiselede)

Bruine beuk op begraafplaats

Aansluiten bij de kapelhof van het Veldkappelleke is er een beboomde begraafplaats. Eén enorme, mooi ontwikkelde, bruine beuk valt er op.

Treuriep op begraafplaats

Aansluitend bij de kapelhof van het Veldkappelleke is er een beboomde begraafplaats. Bij het inkomhek staat rechts een treurvorm van de ruwe- of bergiep (Ulmus glabra ‘Pendula’). De boom heeft zijn typische treurende groeivorm en is als boom nog een zeldzame vertegenwoordiger van zijn soort. De meeste iepen zijn afgestorven ten gevolge van de iepenziekte.