Twee parallelle begijnenhuizen en kapel

Beschrijving

Twee parallelle diephuizen van samen zes/vijf trav. en twee bouwl. onder zadel- en schilddak (Vlaamse pannen en leipannen), XVI-XVII. Restauratie in 2001. Tuitgevels met vlechtingen, rechth. en steekboogvormige muuropeningen. L. topgevel met venster in gordijnboognis met afgeschuinde dagkanten.

Parallelle begijnenhuizen en kapel

Begijnhof 20 (Brugge)
Begijnenhuizen met voortuintje van het binnenhof gescheiden door een bakstenen muur met korfboogpoortje. Parallelle diephuizen van samen zes/vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadel- en schilddak (Vlaamse pannen en leipannen), 16de-17de eeuw. Restauratie in 2001. Tuitgevels met vlechtingen, rechthoekige en steekboogvormige muuropeningen. Links topgevel met venster in gordijnboognis met afgeschuinde dagkanten.