Rijkswachtkazerne

Beschrijving

Kouterstraat nrs. 55-57-59-61-63. Voormalige rijkswachtkazerne heropgebouwd in de jaren 1920 ter vervanging van de tijdens de Eerste Wereldoorlog vernietigde "Nationale Gendarmerie". Thans in gebruik als woningen. Vrijstaande en twee maal twee gekoppelde lage woningen onder pannen zadeldaken met getrapte zijgevels ingeplant naar analogie van het tuinwijki

Rijkswachtkazerne

Kouterstraat 55-63 (Houthulst)
Voormalige rijkswachtkazerne heropgebouwd in de jaren 1920 ter vervanging van de tijdens de Eerste Wereldoorlog vernietigde Nationale Gendarmerie. Vrijstaande en gekoppelde lage woningen onder pannen zadeldaken met getrapte zijgevels ingeplant naar analogie van het tuinwijkidioom, zie voorliggende tuintjes afgesloten door laag bakstenen muurtje en hekken tussen baksteenpijlers en geschikt rondom dieper in gelegen gekasseid binnenplein.