Historische hoeve

Beschrijving

Bavegemstraat nr. 21. Aan de straat gelegen historische hoeve cf. aanduiding van de gebouwen met herkenbare configuratie op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Hoeve met gesloten opstelling, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen of kunstleien). Site aan de straat afgezoomd door meidoornhaag. Zuidelijke erftoegang gemarkeerd door poortgebouw. Tegenov

Bavegemstraat 21 (Zwevegem)
Hoeve, site al opgetekend sinds 1770-1778. Nu hoeve met gesloten opstelling, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken pannen of kunstleien. Site aan de straat afgezoomd door meidoornhaag en erftoegang gemarkeerd door poortgebouw. Tegenover gelegen Onze-Lieve-Vrouwkapelletje, opgetrokken tijdens de Tweede Wereldoorlog